Solution Rooms 2023: de uitkomsten

Lisa Prins 26-05-2023
316 keer bekeken 0 reacties

Op 16 maart 2023 vond voor de derde keer de Solution Rooms plaats. In dit initiatief worden uitdagingen en oplossingsrichtingen voor het vervolgonderwijs van de toekomst besproken. De uitkomsten zijn vanaf nu in te zien.

Op initiatief van het ComeniusNetwerk, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) vond op 16 maart 2023 de jaarlijkse Solution Rooms plaats. Studenten, docenten, beleidsmedewerkers en onderzoekers gingen in verschillende Solution Rooms met elkaar in gesprek over drie belangrijke thema’s in het vervolgonderwijs. Aan de hand van principes van design thinking gingen de deelnemers aan de slag met het analyseren van uitdagingen en het aandragen van oplossingsrichtingen. De ervaringen en uitkomsten van de drie Solution Rooms zijn in drie kennisproducten gebundeld. Daarbij is elk kennisproduct aangevuld met een wetenschappelijke reflectie, die door drie (onderwijs)wetenschappers zijn geschreven.


De thema’s van 2023 zijn:
  1. Duurzaamheid
  2. Flexibilisering
  3. Rust en Ruimte

Download het kennisproduct (pdf) per thema of gebundeld hieronder bij het toegevoegde bestand.

De Solution Rooms zijn een initiatief van het ComeniusNetwerk, het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO), het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het NRO.

Wil je weten wat er in de Solution Rooms van vorig jaar is besproken?
De publicatie van de Solution Rooms van 2022: Blijvend Vernieuwen kan je hier downloaden.

 Deze kennisproducten kunnen als inspiratie dienen voor de organisatie binnen jouw onderwijsinstelling. Ze vormen een mooi startpunt voor belangrijke gesprekken binnen de instelling, maar ook tussen jou en onderwijscollega’s of belangenbehartigers. We zijn benieuwd hoe de kennisproducten jou hebben geholpen of geïnspireerd. Deel je ervaring via info@comeniusnetwerk.nl.

 

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen