Word jij lid van het ComeniusNetwerk?

Willemijn van Donk 17-03-2023
712 keer bekeken 0 reacties

Graag willen we het lidmaatschap aanbieden voor erkende onderwijsvernieuwers die gemotiveerd zijn om te leren en bij te dragen aan onderwijsvernieuwing via ComeniusNetwerk. Daarom hebben we ook dit jaar een beperkt aantal plekken beschikbaar gesteld voor gemotiveerde onderwijsvernieuwers!

Het ComeniusNetwerk is een netwerk van erkende onderwijsvernieuwers in het hoger onderwijs. Door kennisdeling, discussie en opinievorming willen wij onderwijsvernieuwing stimuleren en ondersteunen in het mbo, hbo en wo .

Het ComeniusNetwerk heeft twee doelen, namelijk: 

  • Het samenbrengen, ondersteunen en inspireren van onderwijsvernieuwers
  • Het ontwikkelen en uitdragen van het perspectief van de vernieuwende docent 

Momenteel worden via verschillende routes onderwijsvernieuwers lid van het netwerk. Dat kan via een toegekende Comeniusbeurs, een nominatie voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing van ISO of via de Onderwijspremie. Sinds 2021 kunnen ook docenten zich via de motivatieroute aanmelden. Dit jaar voor het eerst docenten uit het het wo, hbo én mbo.  

Wat betekent het lidmaatschap?

Met lidmaatschap kun je deelnemen aan activiteiten die worden georganiseerd, zoals denktanks over het innovatieproces, het jaarlijkse ComeniusFestival en de Deep Dive. Ook krijg je de mogelijkheid om kennis te delen over jouw onderwijsvernieuwing via onze evenementen. 

Lidmaatschap heeft nog meer te bieden: je kunt aan de slag met een van de vijf circles. Dit zijn groepen leden die samen leren, samen werken en samen vernieuwen rondom een inhoudelijk thema. De thema’s zijn: inclusie, duurzaam docentschap, verandering verankeren, transdisciplinair samenwerken en vorming van studenten.

Hoe word ik lid?

Stuur uiterlijk 30 mei je motivatiebrief (max. 1 A4) en CV naar info@comeniusnetwerk.nl. Eventuele gesprekken staan gepland op de middagen van 8 en 13 juni.

We zijn vooral benieuwd naar: 

  • Wie ben jij als onderwijsvernieuwer?
  • Wat zou jij willen leren van andere leden in het ComeniusNetwerk?
  • Hoe ga jij bijdragen aan het ComeniusNetwerk?

Lees meer over het ComeniusNetwerk (zie onderaan de pagina) ComeniusNetwerk op 1A4 2023

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen