ComeniusFestival 2023 - Call voor festivalmakers!

ProfielfotoMarinke van Dongen 21-03-2023
390 keer bekeken 0 reacties

Donderdag 29 juni organiseren wij het vierde ComeniusFestival voor onderwijsvernieuwers bij de Woonindustrie in Nieuwegein. Wij kijken ernaar uit samen te komen en de ruimte voor onderwijsvernieuwing te vieren!

Ben jij Comeniuslid en wil je een bijdrage leveren aan het ComeniusFestival? Ook dit jaar kun je als festivalmaker anderen inspireren met jouw bijdrage aan beter onderwijs. 

Dit jaar wordt de onderwijspremie voor het eerst ook uitgereikt op het mbo! Het festival is daarom gericht op alle sectoren van het vervolgonderwijs.

Het thema van dit jaar is Boundary crossing for innovation in education’.

We verbreden onze blik. We kijken verder dan de kaders van het onderwijs: op het ComeniusFestival 2023 staat de samenwerking tussen mbo, hbo en wo centraal. Maar we kijken ook naar andere innovatieve samenwerkingen, zoals wetenschappers die met kunstenaars werken of interfacultaire samenwerking.

We halen barrières en kaders weg. Door onze krachten te bundelen, versterken we elkaar. We gaan overstijgend samenwerken en innoveren. Docenten en studenten leren over hun eigen grenzen heen te kijken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Tijdens het ComeniusFestival wisselen we ervaringen uit en leren we van en met elkaar. Wat is jouw kijk hierop?

Meedoen als Festivalmaker? 

Wil je de kennis, ervaring, creativiteit en innovatieve kracht als onderwijsvernieuwer delen met de festivalgangers? Meld je dan aan als festivalmaker. Graag moedigen we je aan om de kennis over je onderwijsinnovatie te delen op een (creatieve) manier die past bij je project.

Een bijdrage leveren kan op verschillende manieren: 

1. Workshop: Via een workshop van 45 - 60 minuten ga je interactief aan de slag met de deelnemers van jouw sessie. De nadruk van de workshop ligt op ervaren en doen. 

2. Teacher-Talk: Via een pitch van maximaal 10 minuten inspireer je anderen met jouw innovatieproject. Na de pitch is er ruimte voor vragen en discussie. De talks worden thematisch geclusterd. 

3. Posterpresentatie: Presenteer je project in de vorm van een poster op het festivalplein, waarin je doelen, activiteiten en behaalde resultaten aan de orde komen. Je poster kan de vorm hebben van een cartoon, wordcloud of een graphic story. 

  4. Vrije categorie: Past geen van bovenstaande vormen bij hoe je jouw kennis of inzichten over onderwijsinnovatie zou willen delen? Meld je dan aan voor de vrije categorie en ga met de festivalcommissie in gesprek over wat je zou willen delen. 

Je mag je bijdrage individueel doen of samen met het team waarin je werkt aan het innovatie project. Teamleden zijn van harte welkom om deel te nemen en bij te dragen als maker. Ook hoeft je bijdrage niet perse over een Comeniusproject te gaan: een ander onderwijsvernieuwingsproject is ook welkom! Heb je eerder gepresenteerd op het festival, grijp gerust opnieuw je kans om kennis te delen. 

Meld je nu aan als festivalmaker!

Kun je voor 3 april 2023 via het online formulier laten weten of je van plan bent naar het festival te komen als festivalmaker? Begin april hoor jij of en hoe wij jouw bijdrage zullen inpassen in het programma. Is jouw idee nog niet helemaal uitgewerkt? Dat is geen probleem, want wij denken graag met je mee!

Wij doen ons uiterste best alle festivalmakers een plekje te geven op het festival maar wij kunnen dit helaas niet garanderen. Wij delen de sessies in op volgorde van inschrijving, zorg dat je er snelt bij bent om jezelf van een plek te verzekeren.

Aanmelden

P.s. Ben jij meer een festivalganger? De registratie is nu geopend, www.comeniusfestival.nl 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen