Bestuursleden gezocht – periode jan 2023 – jan 2025

Het ComeniusNetwerk 01-12-2022
622 keer bekeken 0 reacties

Voor het ComeniusNetwerk zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Lees hier meer over wat het bestuur doet en hoe de procedure er uit ziet. Wat doet het bestuur van het ComeniusNetwerk?

Het bestuur is het ’gezicht’ van het ComeniusNetwerk. Bestuursleden ‘motiveren’ en enthousiasmeren leden en externen om deel te nemen aan activiteiten of om zelf initiatieven op te zetten. Daarbij houden zij overzicht van wat er in de verschillende commissies en circles gebeurt en zijn ze betrokken bij de totstandkoming van deze groepen. Afgelopen jaar speelde het bestuur ook een rol in samenwerkingsverbanden zoals de Solution Rooms in samenwerking met OCW/ISO/NRO, Erkennen & waarderen, Vraagbaak Online Onderwijs.


Het bestuur komt maandelijks bijeen en bestuursleden zijn ongeveer 16 uur per maand kwijt aan de bestuurstaken. Je ontvangt voor bestuursvergaderingen een vacatievergoeding en je werk wordt ondersteund door het NRO bureau.

Hoe selecteren we nieuwe bestuursleden?

  • Leden kunnen tot en met vrijdag 23 december 2022 aangeven geïnteresseerd te zijn in een bestuursfunctie.
  • Bij meer dan drie kandidaten bepaalt de selectiecommissie (bestaande uit onder andere de bestuursleden) welke geïnteresseerden worden uitgenodigd voor een gesprek.
  • De selectiecommissie voert in de periode na 6 januari gesprekken met de kandidaten en doet op basis daarvan een voordracht aan het bestuur van het ComeniusNetwerk.
  • Bij de voordracht wordt rekening gehouden met de wens om binnen het bestuur een evenredige vertegenwoordiging van gender te bewerkstelligen, en een evenredige balans tussen bestuursleden afkomstig uit hbo en wo, uit de Docent van het Jaar-verkiezing en het Comeniusprogramma, en tussen teaching, senior en leadership fellows, HO-premie winnaars etc.
  • Het bestuur van het ComeniusNetwerk bepaalt op basis van de voordracht van de selectiecommissie wie de nieuwe bestuursleden worden.
  • Idealiter heb je 13 januari 2023 vrij omdat we dan een activiteit organiseren voor bestuursleden van het ComeniusNetwerk.

Ben je geïnteresseerd om bestuurslid te worden? 

Stuur dan uiterlijk 23 december 2022 een mail met daarin informatie over jezelf en je motivatie. Uiteraard staat het je vrij die informatie op een vernieuwende manier te presenteren. In het nieuwe jaar 2023 zul je meer horen over het vervolgtraject. Het is de bedoeling dat de nieuwe bestuursleden in het nieuw jaar van start gaan en in principe voor twee jaar deel uitmaken van het bestuur.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen