De Nederlandse Onderwijspremie 2023: voor mbo, hbo en wo

Het ComeniusNetwerk 04-10-2022
354 keer bekeken 0 reacties

Het is nu mogelijk om onderwijsteams op mbo-scholen, hogescholen en universiteiten voor te dragen voor de Nederlandse Onderwijspremie. Deze premie (voorheen: Nederlandse Hogeronderwijspremie) is de hoogste onderscheiding voor onderwijsteams van mbo-scholen, hogescholen en universiteiten.

Voor het eerst kunnen nu ook mbo-teams worden voorgedragen.

De Nederlandse Onderwijspremie is bedoeld als grote blijk van waardering voor onderwijsteams die een  onderwijsinitiatief hebben verbeterd of ontwikkeld. Tevens is het bedoeld als stimulans voor docenten om door te blijven gaan met onderwijsinnovatie en kennisdeling.

Elke mbo-, hbo- en wo-instelling kan één onderwijsteam voordragen voor de Nederlandse Onderwijspremie. Per sector maken drie onderwijsteams kans op een premie van 500.000 euro, 800.000 euro of 1,2 miljoen euro. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikt de premies in 2023 uit.

Het NRO organiseert de Nederlandse Onderwijspremie in opdracht van het ministerie van OCW. Meer informatie over het voordragen, de voorwaarden en de procedure via de website van het NRO.  

Het NRO organiseert op maandag 21 november 2022 van 15:00 tot 17:00 uur een online informatiebijeenkomst over De Nederlandse Onderwijspremie voor het mbo en ho. Op deze bijeenkomst geven ze informatie over het doel van de premie, hoe je in aanmerking komt en de beoordelingsprocedure.

https://www.nro.nl/onderwijspremie

Uitreiking Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022 door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf. Fotografie door Melvin Tas (Frisse Focus).

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen