ComeniusCircles van het ComeniusNetwerk

Het ComeniusNetwerk 03-05-2022
247 keer bekeken 0 reacties

Circle is de nieuwe naam voor de tracé’s waarin de thema’s van onderwijsvernieuwing binnen het ComeniusNetwerk worden belicht. De ComeniusCircles zijn: inclusie, vorming van studenten, verandering verankeren, duurzaam docentschap en transdisciplinair samenwerken.

ComeniusNetwerk circles voor thema's

Op vijf inhoudelijke thema’s verenigen leden uit het ComeniusNetwerk zich om samen te leren, samen te werken en samen te vernieuwen. Je hebt de circle inclusie, vorming van studenten, verandering verankeren, duurzaam docentschap en transdisciplinair samenwerken.

De functie van een circle kun je vergelijken met het concept van een ‘community of practice’ of ‘learning community’. Onderwijsprofessionals over grenzen van instellingen in het Nederlandse hoger onderwijs leren met elkaar over hun onderwijspraktijk. Daarnaast wil een circle ook buiten deze groepen beweging stimuleren en van waarde zijn voor andere docenten en onderwijsprofessionals op het gebied van onderwijsvernieuwing- en verbetering. Hoe krijg je onderwijsinstellingen inclusiever? Hoe zorg je dat een innovatieproject breder wordt geïmplementeerd, zodat meer studenten de vernieuwing kunnen ervaren? Of wat zijn oplossingen of wensen om docenten te erkennen en waarderen? Het zijn vragen die aan bod komen in de circles en waar onderwijsvernieuwers elkaar kunnen versterken.

Elk circle bepaalt zelf hoe ze wil leren of welk doel ze wil nastreven. Het kan door het organiseren van masterclasses , door opiniërende artikelen te schrijven of juist onderwijsprofessionals te bevragen via een survey. De interactie, wederkerigheid en intrinsieke motivatie staan voorop.

Leden uit het ComeniusNetwerk kunnen lid worden van een circle. Heb je interesse stuur een mail.

Tijdens het ComeniusFestival op het Festivalplein kan je leden ontmoeten die bij circles actief zijn.

Circles:

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen