Vier finalisten in de race voor de titel ‘Docent van het jaar 2022’

Het ComeniusNetwerk 21-03-2022
303 keer bekeken 0 reacties

Wie wordt de opvolger van Jessica Zweers, Docent van het Jaar 2021? De vier finalisten voor de verkiezing van 2022 zijn bekend. Op 19 april geven zij een mini college voor de jury en het publiek. Het ISO en het Comeniusnetwerk organiseren de landelijke verkiezingen dit jaar voor de achtste keer.

De vier finalisten voor de Docent van het Jaar verkiezing 2022 zijn bekend. Astrid Timman-Jacobse (Hogeschool van Arnhem-Nijmegen), Ayokunu Adedokun (Universiteit Leiden), Reinoud Lavrijsen (Technische Universiteit Eindhoven) en Renske de Beijer (Hogeschool Inholland) strijden op 19 april om de eervolle titel ‘Docent van het Jaar 2022’.

De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) om goed docentschap te vieren. ISO-voorzitter Lisanne de Roos: “De basis om iets te leren wordt gelegd door diegene die het je onderwijst. Toch is de erkenning voor die cruciale rol van docenten lang niet altijd aanwezig. We hebben in het hoger onderwijs heel veel talentvolle docenten rondlopen die hun vak met passie beoefenen. Door één van die uitblinkers te bekronen met de titel ‘Docent van het Jaar 2022’, willen we de erkenning voor goed docentschap weer een boost geven”.  

De vijfkoppige jury, met daarin onder andere drie studenten, heeft dit jaar in het bijzonder aandacht voor de samenwerking tussen student en docent. Zo wordt er tijdens het juryproces veel aandacht besteed aan interactie met de student en wederzijdse feedback. De Roos: “Uitblinkende docenten zijn continu bezig met de vraag of de lesvorm aanslaat bij hun studenten. Tegelijkertijd moet een voorbeelddocent ook in staat zijn om studenten persoonlijk te laten groeien. Zeker na twee jaar afstandsonderwijs is het des te belangrijker dat studenten en docenten dichter bij elkaar komen middels het geven van feedback”. 

Tijdens de verkiezing zullen de finalisten een mini-college geven waarin ze hun vaardigheden kunnen tonen. De jury zal vervolgens een winnaar aanwijzen op basis van ingestuurde stukken, gesprekken en het mini-college. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, zal de prijs op 19 april in het Muntgebouw te Utrecht uitreiken. Naast een fysieke prijs, die ontworpen wordt door twee studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, krijgt de winnaar een beurs voor onderwijsinnovatie, evenals een erefunctie binnen het Comeniusnetwerk. 

Meld je aan bij het ISO om bij de Docent van het Jaar verkiezing aanwezig te zijn.

19 april van 14 - 17 uur in het Muntgebouw te Utrecht.

 

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen