Eerste online editie Deep Dive goed bezocht

Het ComeniusNetwerk 29-11-2021
660 keer bekeken 0 reacties

Onderwijspraktijk en -onderzoek in het hoger onderwijs kwamen samen bij de eerste online editie van het Deep Dive Congres op 25 november. Ruim driehonderd deelnemers volgden sessies rondom actuele thema’s en wisselden kennis en ervaringen uit over onderwijsvernieuwing.

Evidence-informed centraal

Het was een middag vol kennis en ervaringen uitwisselen, dat was de kern van de Deep Dive op 25 november, georganiseerd door het NRO en het ComeniusNetwerk. In de studio werd Nico Boot van de Hogeschool Leiden geïnterviewd over evidence-informed werken als fundering voor onderwijsinnovatie’. Deze aftrap van het programma bracht gelijk de focus op wat hebben we uit onderzoek geleerd en hoe kan jij het toepassen in jouw onderwijspraktijk. Hierop kwamen veel reacties binnen via de chat zoals deze 'Wat een ontzettend goede organisatie! Diep onder de indruk van alle elementen’ en ’dank dank! Mooi programma, interessante ontmoetingen.’

Goed bezocht

In de 6 stromingen met elk een actueel thema kwam het onderzoek en de praktijk specifiek op dat onderwerp samen. De deelnemers - waaronder docenten, beleidsmedewerkers, onderzoekers en andere professionals in het hoger onderwijs - konden het programma via een livestream volgen en meedoen aan Zoomsessies. In de sessies spraken onderwijsonderzoekers en onderwijsvernieuwers over actuele thema’s. Het meest populair waren de thema’s Transdisciplinaire samenwerking, Blended en adaptief onderwijs, Studentenwelzijn en Docentprofessionalisering in teams. De thema’s Een goede start in het hoger onderwijs en Aansluiting op de arbeidsmarkt waren iets kleinschaliger, maar werden ook goed bezocht met elk meer dan dertig deelnemers.

Visuele interpretatie en muzikale beschouwing

De deelnemers kregen inspirerende voorbeelden te zien hoe je met evidence-informed werken het hoger onderwijs kan verbeteren. Bart van Rosmalen en Anouk Saleming van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht zorgden voor een muzikale beschouwing van wat er in het programma aan bod kwam. Tijdens de intermezzo’s konden de deelnemers meekijken met digitaal tekenaar Jeroen Steehouwer, die ter plekke een visuele interpretatie van de Deep Dive maakte.

Ontmoetingsplek voor onderwijsvernieuwing

We kijken met tevredenheid terug op het online evenement. We hopen dat de volgende editie op een fysieke locatie kan plaatsvinden en een ontmoetingsplek voor kennisdeling en –uitwisseling rondom onderwijsvernieuwing zal zijn voor professionals in het hoger onderwijs.

Resultaten van de Deep Dive

Bekijk de social media over #DeepDive25nov om flitsen van de middag terug te zien. En blijf ons volgen want van iedere stroming wordt een infographic gemaakt waarin de belangrijkste uitkomsten samengevat worden.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen