Het ComeniusNetwerk breidt uit

Het ComeniusNetwerk 29-06-2021
780 keer bekeken 0 reacties

Het ComeniusNetwerk is dit jaar verder uitgebreid met ruim 100 nieuwe leden naar zo’n 350 leden. Leden zijn de hoofdaanvragers van een Comeniusbeurs, finalisten voor de ISO-verkiezing Docent van het Jaar, prijswinnende teams van de Nederlandse Hogeronderwijspremie en geselecteerden vanuit motivatie.

Comeniusprogramma

Vanuit de toegekende Comeniusprojecten uit 2021 van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek komen de Teaching Fellows, Senior Fellows en, Leadership Fellows binnen. De hoofdaanvragers van deze Comeniusbeurzen worden lid van het ComeniusNetwerk. Door uitwisseling en verspreiding van kennis over deze onderwijsvernieuwingen profiteert het hele hoger onderwijs van de vernieuwingen die dankzij het Comeniusprogramma tot stand komen.

Finalisten Docent van het Jaar verkiezing

De finalisten voor de Docent van het Jaar Verkiezing 2021 (Interstedelijk Studenten Overleg, ISO) zijn ook lid geworden van het ComeniusNetwerk. De winnaar van deze verkiezing ontvangt een onderwijsbeurs om aan onderwijsvernieuwingen te besteden. De winnaar treedt ook toe tot het bestuur van het ComeniusNetwerk. Dit jaar is Jessica Zweers (Hanze Hogeschool Groningen) Docent van het Jaar 2021, zij is al actief in het ComeniusNetwerk. Lees hier het nieuwsbericht.

Teams van de Nederlandse Hogeronderwijspremie

Voor het eerst zijn de Nederlandse Hogeronderwijspremies uitgereikt. Drie onderwijsteams vanuit de hogescholen en drie vanuit de universiteiten ontvingen deze nieuwe prijs om zo ook de samenwerking en innovaties in het onderwijs te waarderen en stimuleren. De prijswinnende teamleden treden toe tot het netwerk. Lees hier het nieuwsbericht.

Selectie op basis van motivatie

Buiten de bestaande ingangsroutes is dit jaar een pilot gestart om meer docenten en erkende onderwijsvernieuwers als lid toe te voegen. Middels een motivatie en aantoonbare ervaring met onderwijsvernieuwing zijn er dit jaar 10 kandidaten geselecteerd. Zij krijgen daarmee de mogelijkheid om via het netwerk te leren en bij te dragen aan onderwijsvernieuwing. 

23 september jaarlijkse meet-up

Op 23 september is de jaarlijkse meet-up voor alle leden van het ComeniusNetwerk met een speciaal welkom voor de nieuwe leden (online). Het gaat om het ontmoeten, kennismaken met elkaar, en de tracés leren kennen zodat leden elkaar daarna makkelijker kunnen treffen. Het netwerk heeft meerdere bijeenkomsten per jaar voor inhoudelijke kennisuitwisseling en het ontwikkelen van visies voor het hoger onderwijs.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen