Word jij lid van het ComeniusNetwerk?

Het ComeniusNetwerk 11-05-2022
4385 keer bekeken 0 reacties

Graag willen we het lidmaatschap aanbieden voor meer erkende onderwijsvernieuwers die gemotiveerd zijn om te leren en bij te dragen aan onderwijsvernieuwing via ComeniusNetwerk. Daarom hebben we ook komend jaar tien plekken beschikbaar om lid te worden.

Het ComeniusNetwerk is een netwerk van erkende onderwijsvernieuwers in het hoger onderwijs. Door kennisdeling, discussie en opinievorming willen zij onderwijsvernieuwing op zowel universiteiten als hogescholen stimuleren en ondersteunen.

Het netwerk heeft twee doelen, namelijk: 

  • Het samenbrengen, ondersteunen en inspireren van onderwijsvernieuwers
  • Het ontwikkelen en uitdragen van het perspectief van de vernieuwende docent 

Momenteel worden via verschillende routes docenten / onderwijsvernieuwers lid van het netwerk. Dat kan via een toegekende Comeniusbeurs, een nominatie voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing van ISO of via het nominatie voor de Nederlandse Hogeronderwijspremie. Vorig jaar startten we een pilot om lidmaatschap aan te bieden buiten deze competities, voor docenten en erkende onderwijsvernieuwers die gemotiveerd zijn om te leren en bij te dragen via het ComeniusNetwerk. Ook dit jaar is het mogelijk om je via deze route aan te melden voor het netwerk.  

Wat betekent lidmaatschap?

Met lidmaatschap kun je kosteloos deelnemen aan activiteiten die worden georganiseerd. Zoals masterclasses over het innovatieproces, het jaarlijkse ComeniusFestival of de Deep Dive. Ook krijg je de mogelijkheid om kennis te delen over jouw onderwijsvernieuwing via onze evenementen. 

Lidmaatschap heeft meer te bieden. Je kunt aan de slag in de vijf circles. Dit zijn groepen leden die samen leren, samen werken en samen vernieuwen rondom een inhoudelijk thema. Thema’s zijn: inclusie, duurzaam docentschap, verandering verankeren, transdisciplinair samenwerken en vorming van studenten.

Daarnaast organiseren we sinds 2021 drie denktanks per jaar waarin we inzichten en ervaringen bundelen van leden over een bepaald thema in het hoger onderwijs. Denktanks gaan bijvoorbeeld over hoe we instellingen innovatiever kunnen krijgen. 

Wil je meer richting geven aan het netwerk? Dan kan dat via een bestuursfunctie of via deelname aan circles. Al met al, is het netwerk een bevlogen groep onderwijsprofessionals met een hart voor beter onderwijs. Energie en inspiratie gegarandeerd. Bekijk ook onderstaande introductievideo.

Hoe word ik lid?

Via een motivatiebrief (max. 1 A4) en onderwijs CV (max. 1 A4) en een eventuele externe referent en/of lid van het ComeniusNetwerk kun je je aanmelden voor het ComeniusNetwerk. 

Criteria zijn:

1. Dat je als docent werkzaam bent en een contract hebt bij een hogeschool en/of universiteit.
2. Dat je aantoonbaar actief bent met onderwijsvernieuwing in het hoger onderwijs.
3. Dat je met kennis en motivatie het ComeniusNetwerk verder wilt brengen en hier actief wilt zijn.  
4. Een (optionele) aanbeveling door een externe referent (bijvoorbeeld leidinggevende) of lid van het ComeniusNetwerk

Een commissie bestaande uit (bestuurs)leden van het ComeniusNetwerk doet een briefselectie op basis van inkomende motivaties van kandidaten. Uit de kandidaten worden maximaal tien nieuwe kandidaten geselecteerd en uitgenodigd om bij het eerstvolgende evenement aanwezig te zijn. Daarnaast organiseren we een speeddate na de zomer met de zittende bestuursleden van het netwerk om kennis te maken. Op 29 september 11.00 – 17.00 verwelkomen we je tijdens een ledenbijeenkomst van het netwerk. 

Ben je geïnteresseerd om lid van ComeniusNetwerk te worden? 

Stuur dan uiterlijk 23 juni 2022 een motivatiebrief (max. 1 A4) naar info@comeniusnetwerk.nl. Daarnaast vragen we je om een onderwijs cv mee te sturen van maximaal 1 A4 met nadruk op je activiteiten omtrent onderwijsvernieuwing.  Uiteraard staat het je vrij die informatie op een vernieuwende manier te presenteren. Ook is het optioneel om contactgegevens toe te voegen van referenten. Na 23 juni informeren we je over het vervolgtraject. 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen