Minister Van Engelshoven (OCW) krijgt tips en tops van Comeniusdocenten

Wies Bakker 15-10-2019
11520 keer bekeken 0 reacties

Geheel naar moderne onderwijsmaatstaven kreeg de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) feedback op de stand van het hoger onderwijs, vanuit de visie van leden van het ComeniusNetwerk. De tips en tops leverden een levendig gesprek op.

Op maandag 14 oktober 2019 bracht de minister een bezoek aan het Trippenhuis, waar de KNAW gevestigd is. Ze ontmoette Comeniusleden tijdens een gesprekssessie over de verschillende thema's van de tracés: duurzaam docentschap, inclusie, verandering verankeren en de vorming van studenten. Bij elk thema gaven de docenten een top en een tip: iets wat goed gaat en iets om aan te werken.

De minister ging naar aanleiding van de punten met de leden in gesprek over hun ervaringen als docent aan hbo en universiteit. De tips en tops kon ze mee terug nemen naar Den Haag in de vorm van een heuse take-home message (zie pdf onderaan deze pagina). Haar tip en top aan het ComeniusNetwerk? De stem van de docenten bereikt nu ook het ministerie, dat die stem nog maar veel mag klinken.

Tijdens haar bezoek aan het Trippenhuis opende de minister verder de nieuwe zalen van de KNAW en ging ze in gesprek met de voorzitters van de KNAW, De Jonge Akademie, de Akademie van Kunsten en het ComeniusNetwerk over de verwevenheid van onderwijs en onderzoek.

 

Foto's: Barbara Kieboom

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen