Submenu

Denktank Een (onderwijs)wereld te winnen met Educatieve Technologie

12-12-2023 554 keer bekeken

Begin

08-02-2024 om 12:30

Einde

08-02-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Social Impact Factory, Utrecht

Deze denktank is een samenwerking tussen het ComeniusNetwerk en Npuls.

Een (onderwijs)wereld te winnen met Educatieve Technologie 

De mogelijkheden van educatieve technologie (EdTech) in het onderwijs zijn eindeloos. Het omvat digitale tools die docenten en/of studenten kunnen inzetten om de kwaliteit, effectiviteit of efficiëntie van het leren te verhogen. Maar, de eindeloze mogelijkheden worden momenteel nog niet optimaal benut.

Tijdens deze denktank bijeenkomst schetsen we samen een droomwereld waarin EdTech wél optimaal wordt ingezet.

Onder leiding van de pilothub EdTech van Npuls gaan we vervolgens na welke kleine stappen gezet kunnen worden om op je eigen instelling te bewegen richting deze droomwereld. We wisselen ideeën uit en geven Npuls input in hun missie: Waar moeten zij op letten als het gaat om de rol van de docent?

De pilothub EdTech richt zich op het ontwikkelen van een volwaardig nationaal EdTech (Educatieve technologie) ecosysteem. Een ecosysteem waarbinnen onderwijsinstellingen onafhankelijk zijn, vraag en aanbod op elkaar aansluit en EdTech innovaties duurzaam geborgd worden. Er is een enorm EdTech aanbod, waar lerenden en docenten nog niet optimaal gebruik van (kunnen) maken. Tijdens deze denktank staan we stil bij de vraag op welke wijze EdTech vaste grond onder de voeten kan krijgen. Het proces van implementatie loopt bij iedere instelling verschillend en de rol van de docent ook. Welke rol ligt er voor docenten weggelegd?

Programma

12:30 - 13:00 Inloop met lunch
13:00 - 13:30 Introductie Npuls pilothub EdTech
13:30 - 14:30 Van dromen naar daden met EdTech
14:30 - 14:50 Pauze 
14:50 - 16:30  Werken aan knelpunten + pitches
16:30 - 17:00 Borrel


We zijn benieuwd naar jullie good practices op het gebied van de inzet en implementatie van EdTech en (dus) opzoek naar pitchers! Zou jij in 5 minuten je good practice willen delen? Geef dat dan aan in het aanmeldformulier!

Voor wie?

•                ComeniusNetwerk-leden, EdTech fanaten, nieuwsgierigen én sceptici, kortom iedereen met interesse in en een mening over EdTech.

Wil je meedenken?

Meld je hier aan!

 

Over de Denktanks

Eén van de doelen van het ComeniusNetwerk is om vanuit het perspectief van docenten en onderwijsvernieuwers bij te dragen aan meningsvorming over de toekomst van het onderwijs. Het netwerk bestaat inmiddels uit 400 leden die zich bezighouden met uiteenlopende onderwijsvernieuwingen in allerlei functies, op mbo, hbo en wo instellingen van Nederland en met verschillende ervaringen en inzichten uit de onderwijspraktijk. Jullie ervaringen en inzichten willen we graag bundelen en benutten via denktanks.

Tijdens een denktank gaan we in een dagdeel op interactieve (en innovatieve) wijze aan de slag met een (beleids)vraagstuk uit het onderwijs. We stellen onszelf de uitdaging om te komen tot concrete output die we weer delen met het onderwijsveld.

Cookie-instellingen