Submenu

Roadmap-bijeenkomst Transdisciplinair Samenwerken voor docenten studenten en beleidsmedewerkers

27-02-2023 1789 keer bekeken

Begin

23-05-2023 om 12:00

Einde

23-05-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Domstad Utrecht

Hoe ontwerp en implementeer je transdisciplinair onderwijs? Tijdens deze bijeenkomst gaan we actief aan de slag met deze vraag. We kijken in hoeverre de Europese Roadmap voor Transdisciplinair Onderwijs aansluit op behoeftes van Nederlandse onderwijsinstellingen.

Vanuit perspectieven (studenten, beleidsmedewerkers en docenten) denken we na over de transitie binnen en tussen instellingen in Nederland op het gebied van transdisciplinair onderwijs. Dit doen we door gezamenlijk een aantal aanbevelingen op te stellen voor een Nederlandse Roadmap Transdisciplinair Onderwijs. Marca Wolfensberger heeft meegewerkt aan het STEAM-project en geeft een introductie, waarna keynotes volgen van experts Sabine Uijl (alliantie universiteiten van Wageningen, Utrecht en Eindhoven), Julie Kurris en Jos Verweij (Hogeschool Rotterdam). We sluiten de dag af met aanbevelingen voor een Nederlandse Roadmap vanuit verschillende perspectieven.

Over de sprekers

Sabine Uijl
Sabine Uijl is werkzaam bij de Universiteit van Utrecht als Programma manager U-Collaborate in Education en Projectleider onderwijs strategische alliantie TU/e, WUR, UU, UMC Utrecht. Hiernaast is zij zelfstandig trainer, spreker en adviseur, en tevens bestuurslid van het ComeniusNetwerk.

Julie Kurris
Julie Kurris is afgestudeerd aan de master Antropologie (KU Leuven), waarbij ze betrokken was bij het honors program TDI: trandisciplinary Insights, een onderdeel van Steam+. Naast antropoloog is Julie betrokken bij verschillende projecten in de muziek, performance en installatiekunst. Zij zet haar transdisciplinaire achtergrond in om het project rond transdisciplinaire educatie van STEAM+ verder te ontwikkelen in Nederland (initiatief van Avans).

Jos Verweij (Hogeschool Rotterdam)
Jos Verweij heeft veel ervaring met transdisciplinaire samenwerkingensprojecten. Hij is trekker van het interprofessionele onderwijs en medeontwikkelaar van het nieuwe bredere transprofessionele onderwijsprogramma. Ook is Jos mede initiatiefnemer van het IPOS-netwerk (InterProfessioneel Opleiden en Samenwerken in het hbo) en neemt hij deel aan het IEPEN-netwerk.

Programma

12.00 - 13.00  Inloop en Lunch
13.00 - 13.40  Introductie STEAM Talent en Roadmap
13.40 - 14.25 Eerste ronde (groepen gemengd)
14.25 - 14.40  Pauze
14.40 - 15.25 Keynotes Sabine Uijl, Jos Verweij en Julie Kurris
15.30 - 16.15 Tweede ronde (groepen ingedeeld per functie)
16.15 - 16.30 Afsluiting met presentaties 
16.30 - 17.30  Borrel 


Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk 

Aanmelden 

Cookie-instellingen