Submenu

Webinar: Zelfregulatie bij blended onderwijs – praktische tips uit recent onderzoek

27-05-2021 315 keer bekeken

Begin

04-06-2021 om 11:00

Einde

04-06-2021 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In blended onderwijs hebben studenten meer vrijheid en autonomie als het gaat om hun leerproces. Dat vraagt ook meer zelfregulatie. Nu steeds meer onderwijsinstellingen inzetten op een vorm van blended onderwijs zijn zelfregulatievaardigheden belangrijker dan ooit.

In dit webinar van de Vraagbaak Online Onderwijs gaan we in op de uitkomsten van onderzoek naar zelfregulatie van studenten in coronatijd. Verschillende sprekers geven praktische tips en tools om zelfregulatie en studievaardigheden bij studenten te stimuleren.

Programma

In dit webinar kom je meer te weten over het onderzoek en gaan we in op praktische tips voor docenten om zelfregulering te stimuleren bij studenten, o.a. via het Comeniusproject Study Smart. Ook gaan we in gesprek met studenten die een app ontwikkelden voor hun medestudenten om zelfregulatievaardigheden te stimuleren. De meest ultieme vorm van zelfregulatie!

  • Studeren tijdens de coronacrisis: vier typen studenten – Felicitas Biwer
    Felicitas Biwer promoveert op het thema zelfregulatie. Afgelopen jaar deed ze samen met Anique de Bruin onderzoek naar de impact van ‘online remote teaching’ bij studenten aan de Universiteit Maastricht. Ze vertelt meer over de uitkomsten van het onderzoek, en geeft tips en praktische handvatten voor studenten.
  • Een app om studievaardigheden te verbeteren
    Studenten van de Universiteit Maastricht ontwikkelden een app voor hun medestudenten om studievaardigheden te verbeteren. 
  • Zelfregulatievaardigheden integreren in de opleiding – Anique de Bruin. Anique is hoogleraar Zelfregulatie aan de Universiteit Maastricht. Ze ontving een Comeniusbeurs waarmee ze het project Study Smart opzette. Study Smart heeft als doel  de zelfstudievaardigheden van studenten bevorderen. Anique gaat in op de vraag hoe je zelfregulatievaardigheden integreert in de opleiding van studenten.

Meer informatie en aanmelden op de Vraagbaak Online Onderwijs

Cookie-instellingen