Submenu

ComeniusFestival Morning Workout

18-02-2021 141 keer bekeken

Begin

04-03-2021 om 09:00

Einde

04-03-2021 om 10:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Inclusief werken - Diversiteit en inclusie in interdisciplinair onderwijs met presentatie van Festivalmakers: William Sanchez & Katja Lanting (Saxion Hogeschool)

Saxion werkt aan een minor "Inclusief Werken" om de diversiteit en inclusie in te bedden in het interdisciplinaire onderwijs. In deze Morning Workout nemen we je mee in deze ontwikkeling en gaan we met je in gesprek.

Door Covd19 is de digitalisering van het hogeronderwijs versneld geraakt. Dit vraagt om een kritische reflectie op de 21st century competenties die we aan onze studenten meegeven. Tegelijkertijd komen ook uitdagingen ten aanzien van diversiteit en inclusie nadrukkelijker naar voren. Hoe gaan we om met zaken "implicit bias" in de gezondheidsgerelateerde opleidingen? Hoe vinden wij als hogeronderwijsinstellingen de aansluiting bij de vraag van de arbeidsmarkt naar werknemers die diversiteitscompetenties hebben? Hoe dragen digitale tools hier aan bij (video, gaming, AR/VR)? Saxion bouwt aan een minor Inclusief Werken als antwoord op deze vragen!

Programma: 
9.00 – Check-in en kennismaken
9.10 – Impliciet Bias op de werkvloer. Hoe hebben onbewuste vooroordelen invloed op de beslissingen die we nemen? Hoe groot is die invloed in jouw leven en werk? Op basis van een video ondergaan de deelnemers hoe hun brein bias ervaren.  
9.30 – Inclusief werken in het curriculum. Suggesties en reflecties op de vraag van de arbeidsmarkt en hoe dit in te bedden in het curriculum.
9.50 – Zwaan-kleef-aan. Wat doet Saxion en de hulp vraag aan het ComeniusNetwerk 

Festivalmakers: William Sanchez & Katja Lanting (Saxion Hogeschool)
Datum: donderdag 4 maart van 9.00 - 10.00.
Language no problem 

ComeniusFestival programma

 Aanmelden  

Cookie-instellingen