Submenu

Webinar - Binding met de nieuwe lichting studenten

09-06-2020 624 keer bekeken

Begin

24-06-2020 om 11:00

Einde

24-06-2020 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

https://edu.nl/bbw3d

Vanaf september start een nieuwe lichting eerstejaarsstudenten binnen het hoger onderwijs. Voor studentsucces is het van groot belang dat er bij aanvang meteen aandacht is voor studentbinding. Hoe kun je daar online invulling aan geven?

Over het webinar

Vanaf september start een nieuwe lichting eerstejaarsstudenten binnen het hoger onderwijs. Het merendeel van het onderwijs zal ook na de zomervakantie online plaatsvinden. Voor studentsucces is het van groot belang dat er bij aanvang meteen aandacht is voor studentbinding. Op woensdag 24 juni organiseren SURF, het ComeniusNetwerk en het Versnellingsplan een webinar over online binding met studenten.

In de webinar richten we ons op zowel invulling geven aan hoe je online binding kan krijgen met studenten, maar ook hoe de kostbare korte face-to-face tijd optimaal kan worden benut. Door met elkaar vragen te bespreken als: Wat weten we over online binding? Wat werkt er? En wat voor praktische ervaringen hebben docenten in deze tijden om alsnog die sociale binding te stimuleren? We willen graag praktische tips en ideeën met elkaar delen tijdens het webinar.

Sprekers

  • Barend Last - Specialist Blended Learning & Learning Spaces aan de Universiteit Maastricht. Schreef onlangs over didactische scenario’s voor het hoger onderwijs in een anderhalve meter samenleving.
  • Janneke Louwerse  - Docent Hogeschool Rotterdam, comeniusproject over online binding en lid van het ComeniusNetwerk.
  • Nicole van den Braak - Docent en coördinator studentbegeleiding bij Avans Hogeschool.
  • Hugo Hegeman - Student Urban Governance aan de Erasmus Universiteit en betrokken bij Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) als beleidsmedewerker.

Voor wie is het webinar?

We willen docenten en docentondersteuners informeren en inspireren over hoe je binding tussen (eerstejaars)studenten en hun opleidingen kunt stimuleren in de transitie naar online onderwijs.

Terugkijken

Na afloop van dit webinar verschijnt er weer een verslag op de Vraagbaak Online Onderwijs en een link om het webinar terug te kijken. 

Cookie-instellingen