Submenu

Afgelast: Solution Rooms: perspectieven op onderwijskwaliteit

03-02-2020 876 keer bekeken

Begin

13-03-2020 om 13:00

Einde

13-03-2020 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Den Haag

Het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) en het ComeniusNetwerk organiseren in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een middag over onderwijskwaliteit.

Voor de verbetering van het hoger onderwijs bestaan veel methoden: van de kwalificatie van docenten en de herstructurering van het curriculum tot nieuwe toetsvormen. Maar onderwijskwaliteit betekent niet voor iedereen hetzelfde. Studenten, docenten, bestuurders en beleidsmedewerkers kennen verschillende perspectieven op dit thema. Het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) en het ComeniusNetwerk organiseren in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een middag om deze perspectieven samen te brengen.

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de middag.


Solution rooms: zes thema's

We gaan in gesprek aan de hand van zes verschillende thema's rondom onderwijskwaliteit. 

  • Onderwijsinnovatie - Hoe kan een docent het onderwijs goed vernieuwen, kunnen instellingen ruimte voor vernieuwing creëren en kunnen studenten hier het best naar kijken?
  • International classroom - Wat is de toegevoegde waarde van internationaal onderwijs wanneer niet iedereen het Engels even goed beheerst?
  • Werkdruk en studiesucces - Extracuriculaire activiteiten zijn mooi, maar kunnen de werkdruk verhogen. Moeten studenten en docenten die extra werk doen daarin gestimuleerd worden of niet?
  • Toetscultuur - Om studenten te activeren zijn er soms wekelijkse toetsen die niet of minder meetellen. Is dit de juiste oplossing? Wat is een goede toetscultuur?
  • Docentontwikkeling - Hoe kunnen docenten zich continu blijven ontwikkelen? En hoe kunnen studenten en instellingen daaraan bijdragen?
  • Inspraak op de instellingen - Hoe draagt de manier waarop inspraak van studenten georganiseerd is bij aan onderwijskwaliteit?

Workshop Creative Problem Solving (10.30 - 12.00)

Tijdens de solution rooms maken we gebruik van de principes van creative problem solving methodiek. Deze methode helpt problemen op een innovatieve en procesmatige manier aan te pakken. 

Vanaf 10.30 kun je aansluiten in wolk 9 voor een workshop over deze methode en hoe je zo’n sessie kunt modereren. De workshop wordt geleid door Elien Pragt en Scheltus Jan van Luijk.

Wil je hierbij aansluiten? Mail dan vóór 10 maart naar comeniusnetwerk@knaw.nl.

Aanmelden

 

 

 

 


 

Betrokken organisaties

 

 

 

Cookie-instellingen